TSE, Büyükşehir’in mezbahasını 6 ayda bir denetliyor
Gündem, 06 Mayıs 2025 14:02Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmit mezbahası, 6 ayda bir yapılan TSE denetlemesinden geçerek güvenilirliğini bir kez daha kanıtladı.
Büyükşehir Mezbahası, modern ve hijyenik koşullarda yaptığı kesimlerle vatandaşın takdirini topluyor. Kesim standartlarını bir üst seviyeye çıkartan ve 2021 yılında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından “Kesim Kalitesi Standardı” ile tescillenen mezbaha, geçtiğimiz günlerde TSE denetlemesinden geçerek güvenilirliğini bir kez daha kanıtladı.
6 AYDA BİR DENETLEME YAPILIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan İzmit mezbahası, vatandaşların sağlıklı bir ortamda et ve et ürünlerini tüketilebilmesi adına hizmet vermeye devam ediyor. Kocaelililere hijyenik ve helal kesim eti ulaştıran Büyükşehir’in mezbahası, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) denetlemesinden de başarıyla geçerek güvenirliğini kanıtlıyor. Kentin gıda güvenliğini “gıda işletmecisi” olarak standart kazandırmak, gıda güvenliğinde aranan ihtiyaçlara cevap vermek gibi çeşitli amaçlarla alınan belge, tesisin hijyenik bir ortamda israfa mahal vermeden helal kesim yapıldığını göstermiş oluyor. Uzman denetmenler tarafından incelendikten sonra verilen TSE sertifikası, tesisin 6 ayda bir iyileştirme ve geliştirme amacıyla denetlenmesine olanak tanıyor.
.gif)
BİRÇOK FARKLI ALANDA DENETLEME
Büyükşehir mezbahası, TSE görevlileri tarafından mezbahada çalışan personelin saç-sakalından kişisel hijyenine varıncaya kadar teftiş ediliyor. Ayrıca tesisin arıtma sistemi, ortam koşulları, buzhane, temizlik için kullanılan kimyasallar da araştırılıyor. Ayrıca personel eğitimlerinin devamlılığı ve helal kesim için uyulması gereken kurallarda denetlemenin bir başka ayağını oluşturuyor.
ETLER GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TÜKETİLEBİLİR
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlanmış son teknolojik teçhizatlarla kesim yapabilen İzmit Mezbahası, 4.300 metrekare kapalı alanıyla kasaplara da hizmet veriyor. Tesiste 900 metrekare soğuk hava depoları ve sakatat soğuk hava depoları ile etler uygun koşullarda saklanabiliyor. Ayrıca aynı anda 200 adet büyükbaş ve küçükbaş et kesimi yapabilen kesimhane, sıfır atıkla da örnek oluyor. Mezbaha biyolojik atıkları ziyan etmeden belli bir işlemden geçirerek geri dönüşümü sağlıyor.
Gündem, 06 Mayıs 2025 14:02
Yorumlar (0)
Halkın yüzde 70'i iktidar değişmeli dedi!
Tarihi İzmit Saat Kulesi’nde son rötuşlar
Kartepe karanlığa terk edildi
Derince Belediyesi’nden ücretsiz resim ve İngilizce kursu
Depremde hayatını kaybedenlerin anısına İzmit’te çorba ikram edildi
Halk Ekmek’te Ramazan pidesi 10 TL daha ucuz!
Haine hain demek suç değildir
Sigara ile ilgili yeni yasaklar!
Diliskelesi Kültür Merkezi için ilk kazma vuruldu
MHP’de Kamil Akın Kocaeli il Başkanı oldu
Tehdit ve taciz iddiaları gündeme gelen MHP İl Başkanı Batı istifa etti
Başkan Söğüt, 6 Şubat deprem şehitlerini unutmadı
Kocaelispor maçında tribünden düşerek hayatını kaybetmişti, toprağa verildi
Kızılay'da sapık şoku! Telefonundan görüntüler çıktı
KOTO’dan deprem ve hazırlık gerçeğini hatırlatan sergisi
İzmit’te muhtarların talep ve önerileri dinleniyor
Gram altına yoğun talep
Erdoğan'a hakaret davalarında rekor artış!
Memurlar bu pazar seçim olsa bakın kime oy veriyor
İzmit Belediyesi, MHP’li Kazan’ın iddialarını yalanladı
Büyükakın: Asıl sıkıntı, afetlere hazırlık süreci
Türkkan, İSU ihalelerini TBMM gündemine taşıdı
Deprem şehitleri Derince’de anıldı
Kocaeli’nin tüm ilçelerinde entegre gece hatları oluşturulacak
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin: Depremin yıkıma dönüşmesi kader değil
Emekli maaşları 15 bin TL artacak mı?
Beşiktaş maçında tribünden düşen o taraftar hayatını kaybetti
Fatih Erbakan o parti ile ittifaka yeşil ışık yaktı!
Gebze Ticaret Odası, Gazze’ye insani yardım tırları gönderdi
Kocaeli’de 6 noktaya çarpışma yastıkları monte edildi
Bu ihlali yapan sürücülere 140 bin lira ceza
Kartepe’de asırlık ağaçlar kaderine mi terk edildi?
Asgari ücretli cebine girmeden 1359 TL kaybetti
Elinizi soframızdan, cebimizden çekin
Vali Aktaş, Gebze’deki Sosyal Market’e gitti
Çayırova Kent Meydanı’nda otopark ve kuru havuz tamam
Depremden sonra Kocaeli’den Hatay’a uzanan dayanışma hikâyesi
Milli sporcu Kahveci, Ahmet Önal'a boks eldiveni hediye etti
İşe giden emekçilere ikram
