Afrika üzerinden sıcak hava dalgası geliyor
Gündem, 03 Mayıs 2025 12:16Meteoroloji, yeni haftada Afrika üzerinden gelecek yeni sıcak hava dalgasını duyurdu. Uzun vade tahminlerde sıcaklıklarda ciddi artış yaşanacağı görüldü. Ayrıca ani sıcaklık artışları nedeniyle yaz yağmurlarının etkili olacağı aktarıldı.
Türkiye’ye Afrika üzerinden sıcak hava dalgası geliyor. Pazartesi gününden itibaren artacak olan sıcaklıklar, Çarşamba günü 30 dereceleri aşacak. Meteoroloji’de sıcaklık artışının olacağını belirtti. Bugün ise öğleden sonra Akdeniz'in iç kesimleri, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Konya ve Sivas'ın güney ilçelerinde yağışların çok kuvvetli olacağı konusunda uyarı yapıldı.
BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün için yapılan tahminde, ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Giresun, Trabzon ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi. Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi yaşanacak. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği aktarıldı.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; öğleden sonra Akdeniz'in iç kesimleri, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Konya ve Sivas'ın güney ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.
PAZARTESİ İTİBARIYLA SICAKLIKAR ARTACAK
Yurdumuzu soğuk havalar terk edecek. Afrika üzerinden ülkemize sıcak hava dalgası geliyor. Yeni haftada ülke genelinde sıcaklıklar 30 dereceleri aşacak. İstanbul'da çarşamba günü sıcaklık 31 dereceyi görecek. , Ankara, Bursa ve İzmir de 30 derecelerde olacak. Ani sıcaklık artışı sebebiyle yaz yağmurlarının etkili olacağı da aktarıldı.
Gündem, 03 Mayıs 2025 12:16
Yorumlar (0)
Depremde hayatını kaybedenlerin anısına İzmit’te çorba ikram edildi
Halk Ekmek’te Ramazan pidesi 10 TL daha ucuz!
Haine hain demek suç değildir
Sigara ile ilgili yeni yasaklar!
Diliskelesi Kültür Merkezi için ilk kazma vuruldu
MHP’de Kamil Akın Kocaeli il Başkanı oldu
Tehdit ve taciz iddiaları gündeme gelen MHP İl Başkanı Batı istifa etti
Başkan Söğüt, 6 Şubat deprem şehitlerini unutmadı
Kocaelispor maçında tribünden düşerek hayatını kaybetmişti, toprağa verildi
Kızılay'da sapık şoku! Telefonundan görüntüler çıktı
KOTO’dan deprem ve hazırlık gerçeğini hatırlatan sergisi
İzmit’te muhtarların talep ve önerileri dinleniyor
Gram altına yoğun talep
Erdoğan'a hakaret davalarında rekor artış!
Memurlar bu pazar seçim olsa bakın kime oy veriyor
İzmit Belediyesi, MHP’li Kazan’ın iddialarını yalanladı
Büyükakın: Asıl sıkıntı, afetlere hazırlık süreci
Türkkan, İSU ihalelerini TBMM gündemine taşıdı
Deprem şehitleri Derince’de anıldı
Kocaeli’nin tüm ilçelerinde entegre gece hatları oluşturulacak
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin: Depremin yıkıma dönüşmesi kader değil
Emekli maaşları 15 bin TL artacak mı?
Beşiktaş maçında tribünden düşen o taraftar hayatını kaybetti
Fatih Erbakan o parti ile ittifaka yeşil ışık yaktı!
Gebze Ticaret Odası, Gazze’ye insani yardım tırları gönderdi
Kocaeli’de 6 noktaya çarpışma yastıkları monte edildi
Bu ihlali yapan sürücülere 140 bin lira ceza
Kartepe’de asırlık ağaçlar kaderine mi terk edildi?
Asgari ücretli cebine girmeden 1359 TL kaybetti
Elinizi soframızdan, cebimizden çekin
Vali Aktaş, Gebze’deki Sosyal Market’e gitti
Çayırova Kent Meydanı’nda otopark ve kuru havuz tamam
Depremden sonra Kocaeli’den Hatay’a uzanan dayanışma hikâyesi
Milli sporcu Kahveci, Ahmet Önal'a boks eldiveni hediye etti
İşe giden emekçilere ikram
Sokakta kalan vatandaşlara sıcak yemek
2026 işsizlik maaşı belli oldu
Başkanı Ölmez, şampiyon kulübün yöneticilerini ağırladı
İmamoğlu'nu değil Binali Yıldırım'ı yargılayın!
