Petrol bulunduysa akaryakıt fiyatları neden uçuyor?
Gündem, 03 Mayıs 2025 12:52Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, "Gabar'da günlük üretimimiz 81 bin varili geçti" dedi. Vatandaş "O zaman benzin ve motorinin litresi niye 45 TL'nin üzerinde satılıyor" dedi.
Erdoğan "Türkiye'yi küresel enerjinin güvenli limanı, emniyetli merkezi haline getirmek için son dönemde çok önemli hamleler yaptık. Milli enerji ve maden politikalarımızın hedefi bellidir. Kaynaklarımızı milletimizin hizmetine sunmak, enerji ve madencilikte dışa bağımlılığı azaltmak Karadeniz ve Gabar'daki doğalgaz ve petrol keşifleriyle bu alanda tabiri caizse şeytanın bacağını kırdık. Şimdi bu başarıları yeni bir aşamaya taşıyoruz" dedi.
"MUHALEFET ALAY ETMİŞTİ"
Konuşmasında Gabar'daki üretimle ilgili bilgiler de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk açıkladığımızda muhalefet partilerin her seçim öncesi 'petrol buluyorlar' diyerek alay ettiği Gabar'da günlük üretimimiz 81 bin varili geçti. Bugüne kadar Gabar'da toplam değeri 2 milyar dolara yaklaşan 26 milyon varilin üzerinde üretim gerçekleşti. Arama ve üretim faaliyetleri için 540 kilometre uzunluğunda yeni yollar inşa edildi" diye konuştu.
"3 BİN PERSONEL ÇALIŞIYOR"
Erdoğan "Mevcut keşif alanlardaki saha geliştirme faaliyetlerini 3 binden fazla personelle devam ettiriyoruz. Nihai hedefimiz olan günlük 100 bin varil petrol üretimine çok kısa bir süre içinde ulaşacağız. Gabar'daki çalışmalarla birlikte Türkiye geneli günlük petrol üretimimiz 2025 Mart sonu itibarıyla 135 bin varili aşarak, yeni bir rekor kırdı" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yurt dışındaki petrol sahalarımızda da yaklaşık 40 bin varillik üretimimizi sürdürüyoruz. Öte taraftan Sakarya Gaz Sahasında 1. fazı başarıyla tamamladık. Mevcut durumda 12 kuyudan günlük bazda 9.5 milyon metreküp gaz üretiyoruz. Ülkemizdeki 4 milyonu aşkın hanenin doğal gaz ihtiyacı buradan karşılanıyor" diye konuştu.
Brent petrol fiyatının bugün saat 11.55 itibarıyla varilinin 61.29 dolardan işlem gördüğünü belirten bir vatandaş "Petrol fiyatları en düşük seviyede. Gabar'dan da petrol fışkırıyor. Ama biz hala motorin ve benzinin litresine 45 TL'nin üzerinde fiyat ödeyerek alıyoruz. Diğer ülkelerin asgari ücretleriyle kıyasladığımızda litre olarak en az akaryakıtı biz alıyoruz. Bir asgari ücretli bir aylık maaşıyla 500 litreden az yakıt alıyor" dedi.
Motorin fiyatlarının düşmemesini bütçedeki açığa bağlayan bir başka kişi de "Üretim yapamayan Türkiye çarkını vatandaştan aldığı vergilerle sağlıyor. Vatandaş ayın ortasını bile nasıl getireceğini kara kara düşünüyor. En ucuz meyvenin kilosu 40 TL'den başlıyor. Kırık yumurta, kırık peynir ya da lor peynirini fiyatından dolayı tercih ediyor. Yanına da ucuza satılan bayat ekmeği alıyor" diye konuştu.
Gündem, 03 Mayıs 2025 12:52
Yorumlar (0)
Emekli maaşları ile ilgili teklif reddedildi
Vali Aktaş’tan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyaret
Vefat eden Kıbrıs gazisi Hamit Altıntaş toprağa verildi
KOTO Fırıncılık komitesi ve Kocaeli Fırıncılar Odası sorunları masaya yatırdı
Buray, şarkıları ile Darıcalıları mest etti
Kadın üreticilerin emeğini ön plana çıkaracak festival
İzmit’te rock ve senfoni bu konserde buluşacak
Artan işlem gücü, artan soğutma ihtiyacı
Çayırova Kitap Fuarı’nda Erdim’in söyleşine büyük ilgi
Kocaeli vekilinden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e tepki
Derince’de DERTAŞ’ın 11. satış noktası İshakçılar’da açılıyor
Körfez’de selde çöken köy yolu ulaşıma açıldı
O ilçede marketlerdeki ürünler tek tek incelendi
Vatandaş kurtuluşu cezaevinde arıyor!
Öğrencilere yok, tarikatlara var
Saadet Partisi’nden Kocaeli’nin ulaşım sorununa çözüm önerisi
İzmit’te doğal ve katkısız ürünlere ilgi duyanlar buraya davetli!
Savunma sanayisinin paydaşları Gebze’de buluştu
Emirates Stadyumu’ndan Türk Rivierası’na, büyük sahnelerden özel deneyimlere: Search’n Stuff’ın yeni rotası
Kocaeli’nin asırlık lezzeti uluslararası buluşmada tatlı hatırasına dönüştü
Büyükakın Kandıra’da konuştu: Büyüklerimiz bizim her şeyimiz
Azerbaycan, Kocaeli vekilini istenmeyen kişi ilan etti!
MHP’liler Dilovası’nda kapı kapı gezdi
220 milyar dolar vergi topladınız, bu milletin parası nereye gitti?
Büyükşehir’in iki numaralı ismi Osmangazi Köprüsü’ndeki büyük buluşmayla ilgili konuştu
Kocaelili o başkan Özgür Özel’le görüştü
KSO Başkanı Zeytinoğlu: Merkez Bankası’ndan faiz indirimi beklentimizi yineliyoruz
Hyundai Motor Türkiye’den Mimari Tasarım Ideathonu ile gençlere ödül kazanma fırsatı
Millet iradesinin temsilcisi milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?
Anayasa Mahkemesi'nin YENİ Parti kararı
PKK lideri Öcalan kendisi için yapılan villaya mı geçti?
Gebze’de 4 kişi öldü, ortada iddianame yok
Sigara tütününden plastik çıktı
Başkan Söğüt, Çamlıtepe’de esnaf ve vatandaşları dinledi
Dilovası’ndaki o mahallede çok amaçlı taziye evi yapım çalışması sürüyor
Kocaeli’de sahil turizmini dört mevsim canlı tutma hamlesi
Gölcük’te atık su borusu patladı, günlerdir ilgilenen yok
Karting yarışının son ayağı Körfez'de gerçekleştirilecek
Saray'ın mutfak harcamaları dudak uçuklattı
