SEKA Kâğıt Müzesi ev sahipliğinde Türkiye’de bir ilk
Gündem, 17 Nisan 2025 22:02Türkiye’de bu temada düzenlenen ilk sergi olma özelliğini taşıyacak olan ‘’Palimpsest: Kâğıt Enstalasyonu Sergisi’’ 18 Nisan’da SEKA Kâğıt Müzesi ev sahipliğinde sanatseverler ile buluşacak.
Büyükşehir Belediyesi, kâğıtçılık sektörünün gelişimini hatırlatmak ve kâğıdın kültürel-toplumsal önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 18 Nisan Türk Kâğıtçılık Günü etkinliklerine SEKA Kâğıt Müzesi’nde ev sahipliği yapıyor.
SELÜLOZDAN MİRAS, KÂĞITTAN TARİH
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2025 yılı programı, “Selülozdan Miras, Kâğıttan Tarih” mottosuyla hayata geçirilecek. Etkinlik kapsamında “Modern Sanatta Kâğıt” ve “Geleneksel Sanatta Kâğıt” başlıkları altında iki ayrı sergi sanatseverlerle buluşacak. Program 18 Nisan 2025 Cuma günü (yarın) saat 13.30’da başlayacak.
TÜRKİYE’DE BU TEMADA DÜZENLENEN İLK SERGİ
Etkinliğin öne çıkan bölümlerinden biri olan “Palimpsest: Kâğıt Enstalasyonu Sergisi”, Türkiye’de bu temada düzenlenen ilk sergi olma özelliğini taşıyor. Postmodern sanatın çok katmanlı yapısını ve geri dönüşüm odaklı yaklaşımını yansıtan sergi, geçmişin izlerini taşıyan kâğıt yüzeyleri aracılığıyla tarih ve kültürün çok katmanlı anlatılarını gün yüzüne çıkarıyor.
ÖZGÜN BİR SANAT DENEYİMİ SUNACAK
Enstalasyonlar, ziyaretçilere mekâna yayılan özgün bir sanat deneyimi sunacak. Serginin küratörlüğünü Doç. Dr. Begüm Savçın, Hülya Küpçüoğlu ve Duygu Sabancılar üstlenirken, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyen sanatçılar da eserleriyle bu özel sergide yer alacak. Etkinlik kapsamında ziyaretçilerin kâğıt yapım sürecine birebir katılım sağlayabileceği uygulamalı bir atölye çalışması da gerçekleştirilecek. Doç. Dr. Yusuf Parlak tarafından yürütülecek olan kâğıt yapım atölyesi, 16.00-17.00 saatleri arasında sergi salonunda kurulacak özel bir alanda katılımcılarla buluşacak.
.gif)
Gündem, 17 Nisan 2025 22:02
Yorumlar (0)
Tuğba Ekinci müstehcenlikten tutuklandı
AGD Kocaeli Liseler Komisyonu’nun yeni dönem planı belli oldu
İzmit’te toplu sünnet coşkusu!
Kocaeli Devlet Hastanesi kreşinde farkındalık etkinliği
Dilovası’nda MHP’liler TOKİ konutlarında stant kurup üye kaydı yaptı
Parti Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırılarından biriyle karşı karşıya
Vali Aktaş, MHP’nin yeni il başkanını da ağırladı
Desteklerle gençler ve kadınlar tarıma teşvik ediliyor
Başkan Gökçe mahalle mahalle geziyor
Eğitimin kalitesi ile değil kıyafetle ilgilenen bakan!
İzmit Çınarlı cami cemaatine kek ve limonata ikram edildi
Kocaeli’de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinde 2026’nın ikinci hasadı
Melih Gökçek'in mal varlığı araştırılsın diyen hakim açığa mı alındı?
Binlerce gıda işletmesine ceza kesildi
Bal üretiminde dünyada ikinciyiz
Bahçeli, Erdoğan'ın seçilme planına hayır diyebilir mi?
Büyükakın, çocukluğunun geçtiği Karamürsel’de çalışmaları inceledi
Geleceğimiz satıldı
KOTO üyelerine iyi haber!
Geçim sıkıntısı anketinden dikkat çeken sonuçlar çıktı
BBP lideri Destici yarın İzmit’te
Kocaeli’de toplu ulaşımda dev adım!
Motorin 100 TL’ye koşuyor!
Sandıkta kaybedilen belediyeyi böyle mi alacaksınız?
Kocaeli, sporda yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor
Başkan Gökçe, iş insanı Yıldırım’ı ziyaret etti
Kırtasiye masrafı aileleri zorluyor
Öğrencileri ile birlikte okul bahçesine fide dikip ürün yetiştirdi
Zabıta Teşkilatı’nın 200. yılı Körfez’de böyle kutlandı
Bireysel borçlar çığ gibi büyüyor
Umuttepe cami ve otopark projesinde sona gelindi
KOTO üyeleri o konuda bilgilendirildi
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Melih Gökçek'in parsel parsel Ankara'yı nasıl sattığını açıklayacak mı?
Otomotiv dünyasında dikkat çeken gelişme
Yıldız Demir Çelik, o raporu kamuoyu ile paylaştı
Şehir Tiyatroları’nın o oyunu Derince’de sahnelenecek
Bu yolu okulların açılışına yetiştirin çağrısı!
Kartepe Kent Konutları’nda hak sahipleri yarın evlerine kavuşuyor
