İzmit’in şiir çınarı Ruşen Hakkı ölümünün 14’üncü yılında anıldı
Gündem, 13 Nisan 2025 18:19İzmit’in kültürel hafızasında iz bırakan, Türk Edebiyatı’nın değerli kalemlerinden Ruşen Hakkı, aramızdan ayrılışının 14’üncü yılında, anısına yapılan İzmit Belediyesi Şiir ve Edebiyat Evi’nde anıldı.
İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, “İzmit Unutmaz” etkinlikleri kapsamında kentte iz bırakmış değerli isimleri anmaya devam ediyor. İzmit Belediyesi ve Aydili Sanat Derneği işbirliğinde, edebiyat dünyasının duayen isimlerinden “İzmit’in Şiir Çınarı” Ruşen Hakkı, adına yapılan Şiir ve Edebiyat evinde anıldı.
YOĞUN KATILIM
Anma programına İzmit Belediye Meclisi Kültür, Turizm ve Sanat Komisyonu Başkanı Erdem Arcan, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Ayşe Fatmagül Terzi, Aydili Sanat Derneği Başkanı Mahir Dönmez ve dernek üyeleri, Ruşen Hakkı’nın kızları Nirgün Sezer Alp, Gülgün Çankaya ve Pınar Salman, 29 Ekim Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞERDİ
Anma programında konuşan İzmit Belediye Meclisi Kültür, Turizm ve Sanat Komisyonu Başkanı Erdem Arcan, “Ruşen Hakkı’nın anılarının yaşatıldığı bu mekanda kendisini anmak çok değerli. Bize paydaşlık yapan Aydili Sanat Derneği ailesine teşekkür ediyoruz. Ruşen Hakkı, Türkiye için önemli bir değerdi. Kentte herkesin yanında olan büyüğümüzdü. İyi ki Ruşen Hakkı bu kentte yaşadı. O’nu sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.
.gif)
ŞİİR VE EDEBİYAT DOSTLARINI FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ
15-19 Mayıs tarihleri arasında Kapanca Sokak Festivali’mizin 2’incisini düzenleyeceğiz. Bu sene festivalimize uluslararası bir kimlik kattık. 5 ülkeden 11 şair ve yazar kentimize gelecek. Uluslararası şiir ve edebiyat söyleşileri gerçekleştireceğiz. Şiir ve edebiyat dostlarını festivalimize bekliyoruz” dedi.
RUŞEN HAKKI’NIN ŞİİRLERİ SESLENDİRİLDİ
Anma programında, kentin sanatına ve edebiyatına ışık tutan Ruşen Hakkı’nın şiirleri Aydili Sanat Derneği üyeleri tarafından seslendirildi. Kızlarının da Ruşen Hakkı’nın şiirlerini okuduğu duygu dolu program, duayen isim için hazırlanan videonun izlenmesi ile sona erdi.
Gündem, 13 Nisan 2025 18:19
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
