Ümit Özdağ hukuksuzluğa açlık grevi ile tepki gösterecek!
Siyaset, 27 Mart 2025 22:10CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Şeker Bayramı sonrasında açlık grevine başlayacağını duyurdu. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Şeker Bayramı sonrasında açlık grevine başlayacağını duyurdu.
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve menajer Ayşe Barım'ı ziyaret etti.
'EKREM BAŞKANIMIZIN ENERJİSİNİN YÜKSEK OLDUĞUNU GÖRDÜM'
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Sarıgül, "Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Ayşe Barım, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüm. Ekrem başkanımızla uzun bir görüşme yaptık. Heyecanını ve enerjisinin yüksek olduğunu gördüm, ondan dolayı da mutlu oldum. Kendisi, cumartesi günü yapılacak olan Maltepe mitingini bu yüzyılın en büyük toplantısı olarak görmek istiyor. Bütün yurttaşlarımızı hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden anneanneleri, babaanneleri, büyük babaları, dedeleri, çocukları herkesi Maltepe'ye bekliyor. Maltepe mitinginin son derece coşkulu olmasını önemsiyor. Bütün İstanbullulardan ve bütün Türkiye'den şöyle bir dileği oldu; bayramın birinci, ikinci, üçüncü günü ve bayram süresi içerisinde 'ben oradaymışım gibi bayramlaşma yapmanızı arzu ediyorum' dedi. Bütün İstanbulları bayram süresi içerisinde Saraçhane'ye bekliyor" dedi.
'SON 7 GÜNÜN YILDIZI GENÇLER'
Mustafa Sarıgül, "Bu son 7 günün yıldızı gençler. Üniversite gençlerinin verdiği mücadele hepimizi ve Ekrem başkanı olağanüstü mutlu etti. Televizyon izliyor, Silivri'yi bir çalışma ofisi gibi değerlendirdiğini söylüyor. Özellikle CHP Genel Merkezi'nin, Genel Başkanımız Özgür Özel'in vermiş olduğu mücadeleden gurur duyuyor. Arzu ediyoruz ki hukuk cereyan etsin. Çok değerli şöyle bir söz var; 'Bir topluluğa kin tutsanız dahi mutlaka adil davranmanız lazım.' Adalet hepimize lazım" dedi.
'ONLARA MORAL VERDİM'
Sözlerine devam eden Sarıgül, "Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, onunla da uzun uzun görüşme yaptım. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile de çok önemli görüşmeler yaptım, onlara moral verdim. Sık sık gelip gideceğim" ifadelerini kullandı.
'ÜMİT ÖZDAĞ BAYRAMDAN SONRA AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAĞINI SÖYLEDİ'
Sarıgül, "Ümit Özdağ ile görüşmem beni üzdü ve sıkıntıya soktu. 3 hafta önce geldiğim zaman Ümit hocam daha moralliydi. Ümit hocam diyor ki '65 gün oldu benim iddianamem neden hazır değil, ben neden buradayım, burada neden olduğumu keşke ben de bilsem' diyor. Aynı zamanda 'Güçlü suç şüphesi, böyle bir cezanın hukukta yatarı yok. Artık tahammül edemiyorum. Bugünden itibaren artık bakanlığın verdiği yemekleri yemeyeceğim. Bu böyle giderse bayramdan sonra açlık grevine başlayacağım. Artık yasaları vücudumla protesto edeceğim. Yasaları beynimle çözemiyorum, benim burada bulunmamam lazım. Ben bir şey yapmadım sizin beni ziyarete cezaevine gelmemeniz gerekiyor, benim özgür olmam lazım. Ben bir siyasi partinin genel başkanıyım. Görüş ve düşüncelerimizi ben söylemeyeceksem kim söyleyecek' diyor. Moral vermeye çalıştım" diye konuştu.
Sarıgül, "İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, çok değerli bir akademisyen. Mahir Polat kardeşimize, tarihi, kültürü, tabiat ve kültür varlıkları koruma kurullarını sormalıyız ama Silivri'yi hiç sormamamız gerekiyor. Burada olması bizi üzüyor. Rahatsız olduğu için görüşme imkanımız olamadı. revire çıktığını söylediler. Bugün saat tam 14.00'da grup başkan vekillerimiz, genel başkanlarımız ile birlikte genel merkezimizde toplantı yapacağız. Pazar günü 15 milyon yurttaşımızın tasdik ettiği cumhurbaşkanlığının milletvekili olarak da oylamasını yapacağız" dedi.
Siyaset, 27 Mart 2025 22:10
Yorumlar (0)
İzmit Akademi, gençleri basketboldan soğutuyor!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
