Büyükakın: Bu gece, insanlık için kurtuluş reçetesidir
Gündem, 25 Mart 2025 17:26Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yayınladığı mesajla hemşehrilerinin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, nuru ile insanlığın yolunu aydınlatan; rahmetin, affın ve bereketin en parlak ışığı olduğunu belirterek, “Bu gece, derin bir tefekkür ve muhasebe anıdır. İnsaniyetin kaybolmaya yüz tuttuğu, vicdanın ve merhametin sınandığı bir dünyada, Kadir Gecesi bizlere bir kurtuluş reçetesi sunar.” dedi.
Bugün kalpleri kasıp kavuran savaşlar, insanlığı kuşatan açlık ve yoksulluk, mazlumların yükselen feryadı, bizlere ortak bir hakikati hatırlattığını dile getiren Başkan Büyükakın, “Dünya, merhameti unuttuğunda ıstırap içinde kalır. Oysa Kadir Gecesi, bizlere yeniden kardeşliği, paylaşmayı, adil olmayı ve iyiliği büyütmeyi öğütler. İlahi kelamın yeryüzüne inmeye başladığı bu kutlu gecede vicdanlarımızı arındırmalı, yeryüzünde adaleti ve sevgiyi hâkim kılacak bir uyanışa vesile olmalıyız.” dedi.
Başkan Büyükakın sözlerine şöyle devam etti: “Bu gece, mazlumun yanında durduğumuzda, düşeni kaldırdığımızda, yetimin başını okşadığımızda anlam kazanır. Kadir Gecesi, kalpleri katılaştıran hırsın, kini ve nefreti besleyen bencilliğin karşısına, rahmet ve şefkatle çıkmamız gerektiğini haykırır. İnsanlık olarak, Kadir Gecesi’ni bir bağışlanma vesilesi kılarken, aynı zamanda adil ve vicdanlı bir dünya inşa etmenin de başlangıcı yapmalıyız.
Rabbimizden niyazımız odur ki; bu mübarek gecenin hürmetine zalimlerin kalplerini yumuşatsın, dualarımızı mazlumların duasına, gözyaşlarımızı mahzun gönüllerin duasına eklesin. Milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi mübarek olsun.”
Gündem, 25 Mart 2025 17:26
Yorumlar (0)
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
