Büyükakın: Bu gece, insanlık için kurtuluş reçetesidir
Gündem, 25 Mart 2025 22:12Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yayınladığı mesajla hemşehrilerinin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, nuru ile insanlığın yolunu aydınlatan; rahmetin, affın ve bereketin en parlak ışığı olduğunu belirterek, “Bu gece, derin bir tefekkür ve muhasebe anıdır. İnsaniyetin kaybolmaya yüz tuttuğu, vicdanın ve merhametin sınandığı bir dünyada, Kadir Gecesi bizlere bir kurtuluş reçetesi sunar.” dedi.
Bugün kalpleri kasıp kavuran savaşlar, insanlığı kuşatan açlık ve yoksulluk, mazlumların yükselen feryadı, bizlere ortak bir hakikati hatırlattığını dile getiren Başkan Büyükakın, “Dünya, merhameti unuttuğunda ıstırap içinde kalır. Oysa Kadir Gecesi, bizlere yeniden kardeşliği, paylaşmayı, adil olmayı ve iyiliği büyütmeyi öğütler. İlahi kelamın yeryüzüne inmeye başladığı bu kutlu gecede vicdanlarımızı arındırmalı, yeryüzünde adaleti ve sevgiyi hâkim kılacak bir uyanışa vesile olmalıyız.” dedi.
Başkan Büyükakın sözlerine şöyle devam etti: “Bu gece, mazlumun yanında durduğumuzda, düşeni kaldırdığımızda, yetimin başını okşadığımızda anlam kazanır. Kadir Gecesi, kalpleri katılaştıran hırsın, kini ve nefreti besleyen bencilliğin karşısına, rahmet ve şefkatle çıkmamız gerektiğini haykırır. İnsanlık olarak, Kadir Gecesi’ni bir bağışlanma vesilesi kılarken, aynı zamanda adil ve vicdanlı bir dünya inşa etmenin de başlangıcı yapmalıyız.
Rabbimizden niyazımız odur ki; bu mübarek gecenin hürmetine zalimlerin kalplerini yumuşatsın, dualarımızı mazlumların duasına, gözyaşlarımızı mahzun gönüllerin duasına eklesin. Milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi mübarek olsun.”
Gündem, 25 Mart 2025 22:12
Yorumlar (0)
İzmit Akademi, gençleri basketboldan soğutuyor!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
