Kocaeli Büyükşehir, Balkanlarda da iftar sofrası kurdu
Gündem, 24 Mart 2025 11:41Büyükşehir, “Balkanlarda İftar Buluşması” etkinliği kapsamında bu yılki ilk iftar programını Bulgaristan Filibe’deki kardeş şehir Asenovgrad’da gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel olarak organize ettiği “Balkanlarda İftar Buluşması” etkinliği Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bulgaristan Filibe’deki kardeş şehir Asenovgrad’da yapıldı. Asenovgrad Yeni Camii’nde gerçekleştirilen iftara soydaşlar büyük ilgi gösterdi.
İLK İFTAR BULGARİSTAN FİLİBE’DE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği “Balkanlarda İftar Buluşması” etkinliğinin dördüncüsü Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanlar Diyaneti Yüksek İslam Şurası işbirliğiyle Bulgaristan’dan başladı. Balkanlardaki ilk iftar programı Türk soydaşların yoğun olarak yaşadığı Filibe’ye bağlı kardeş şehir Asenovgrad’da yapıldı. Asenovgrad Yeni Camii’nde gerçekleştirilen iftara Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Bayram Çolakoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak, Balkan Türkleri Kültür Dayanışma Derneği yöneticileri ve Filibe’de yaşayan soydaş vatandaşlar katıldı.
.gif)
YEMEKLER ANTİKKAPI’DAN
İftar yemekleri Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı’ya bağlı Mobil Afet Tırlarında pişirildi. İftar öncesi Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü Mobil Afet Tırlarını gezdi ve Tırlar hakkında Küngerü’ye bilgi verildi. Ardından iftar programına geçildi. Asenovgrad Yeni Camii’nde gerçekleştirilen iftar öncesi kısa bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Bayram Çolakoğlu, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ı vekâleten buradayız. Soydaşlarımızla birlikte bu bölgede 4. iftarımızı gerçekleştiriyoruz. Sizlerle beraber olmaktan mutluyuz. Herkese şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum” ifadesini kullandı.
“HER PAYLAŞTIĞIMIZ SOFRA BEREKETLİYDİ”
Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü ise, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 4 yıldır şehrimizde iftar yemeği veriyor. Bu sofrayı sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Her paylaştığımız sofra bereketliydi. Vesile olanlara ve buraya gelen değerli yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Tahir Başkanımızı bir sonraki iftarımıza bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
İFTAR VE TERAVİH
Konuşmaların ardından okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı. Camide yapılan iftarın ardından akşam namazı ve sonrasında teravih namazı kılındı. İftara katılan soydaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.
Gündem, 24 Mart 2025 11:41
Yorumlar (0)
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
