İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. Şirin’den hukuksuzluk tepkisi
Siyaset, 22 Mart 2025 05:35İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin, son günlerde yaşanan hukuki süreçlerle ilgili bir açıklama yaparak, muhalif kesimlere yönelik adaletsiz uygulamalara dikkat çekti.
Şirin, Türkiye’nin demokratik yapısının, laik düzeninin ve halkın özgür iradesine dayalı sisteminin uzun süredir hedef alındığını belirterek, hukuksuzluklara karşı sağduyulu hareket etmenin önemine vurgu yaptı.
İYİ Parti olarak, siyasal aidiyeti ne olursa olsun, haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz bırakılan herkesin yanında olduklarını ifade eden Şirin, “Hiçbir surette hukuksuzluğu olağan ve makul görmeyeceğiz. Hukuksuzluk yapanların arzu ettiği şekilde kenara çekilmeyecek, sesimizi kısmayacak, başımızı öne eğmeyeceğiz” dedi.
Muhalif belediyelere yönelik denetimlerin hukuka uygun ve adil bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Şirin, kamu kuruluşlarındaki işlemlerin öncelikle müfettişler tarafından incelenmesi gerektiğini, aksi halde sürecin adaletsiz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.
Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınma sürecine dair de açıklamalarda bulunan Şirin, normal prosedürlerin atlanarak özel bir uygulamaya maruz bırakıldığını ifade etti. Şirin, “Muhtemelen on binlerce sayfadan oluşacak evrakların, dört gün içerisinde derlenmesi ve incelenmesi imkânsızdır. Bu nedenle, müfettiş raporları olmadan başlatılan adli süreç, hukuka aykırıdır” diyerek sürecin hukuki açıdan sakıncalı olduğuna dikkat çekti.
Aynı zamanda, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında 97 dosya bulunmasına rağmen yıllardır işlem yapılmadığını hatırlatan Şirin, siyasi iktidara yakın isimlerin eylemlerinin görmezden gelindiğini, ancak muhalif siyasetçilerin her faaliyetinin suç gibi gösterildiğini belirtti.
Son olarak, siyasi iktidarın bazı kesimlerle yakın ilişkilerini sorgulamadan, Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı telefon görüşmelerinin suç sayılmasını vicdansızlık olarak nitelendiren Şirin, “Hukukun keyfi ve taraflı uygulanmasını hiçbir surette kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin, hukukun üstünlüğüne bağlı kalınarak, herkes için adil ve eşit bir uygulamanın sağlanması gerektiğini vurgulayarak açıklamasını sonlandırdı.
Siyaset, 22 Mart 2025 05:35
Yorumlar (0)
Başkan Ömeroğlu´ndan 19 Mayıs mesajı: Bağımsızlığımıza atılan ilk adım
Körfez Yarış Pisti’nde zorlu hafta sonu
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan da 19 Mayıs mesajı geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İzmit’te forma imzalatıldı
Körfezim Eğitim Kurumları'nda gençlerin coşkusu görülmeye değerdi
Ormanya’da uçamayan leylekler aşka geldi!
İzmit’te şok ölüm! 5. kattan yere çakıldı
Başkan Söğüt: Gençlerimiz ülkemizi daha güçlü seviyelere taşıyacak
Gölcük İhsaniye’deki o çalışma ne zaman bitecek?
Derince’de Engelliler Haftası buluşması
İzmitli esnafa bayram öncesi kolaylık
İzmit Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci
İzmit Marina’daki Sahil Güvenlik Botu 19 Mayıs’ta ziyarete açılacak
Başkan Çiftçi’den 19 Mayıs mesajı
Anayasanın hangi maddelerini değiştireceksiniz?
Altın o rakamı görecek!
Körfezli özel sporcu Bahar yüzmede Türkiye ikincisi oldu
Büyükkakın: Çiftçimize desteğe durmadan devam edeceğiz
Kurban uyarısı: Artan et tüketimi kalbi zorlayabilir
Kurban Bayramı öncesi fahiş fiyat denetimi
Her 10 kişiden 3'ü işsiz
Başkan Gökçe’den 19 Mayıs mesajı
Kocaeli’de seracılık yaygınlaşıyor
Kocaeli vekili Yargıtay önünde fenerle adalet aradı!
Başkan Sezer: Kutlu bir gündür 19 Mayıs
Emekli ve memur maaşında yeni rakamlar
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
