İmamoğlu suçlamaların tümünü reddetti, karalamaya yönelik kumpas dedi!
Gündem, 21 Mart 2025 17:45İfadesinde hakkındaki suçlamaları reddeden İmamoğlu'nun "Soruşturma karalamaya ve suç üretmeye yönelik; hiçbir mantıki, hukuki ve ikna edici yanı yok" dediği öğrenildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik gerçekleştirilen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu'nun ifade işlemi tamamlandı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Vatan Emniyet'teki ifade işlemleri yaklaşık 5 buçuk saat sürdü.
Tam 121 sayfa tuttuğu öğrenilen ifadesinde herhangi bir suç işlemediğini ve suçlamaları şiddetle reddettiğini belirten İmamoğlu, "Soruşturma karalamaya ve suç üretmeye yönelik; soruşturmanın hiçbir mantıki, hukuki ve ikna edici yanı yok" dediği öğrenildi.
İmamoğlu'na sorulan ilk sorunun da 'etkin pişmalık' olduğu öğrenildi. İmamoğlu bu soruya, "Ben herhangi bir suç işlemediğim için etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemiyorum" yanıtını verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihaleler ve sonuçları sorulan İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı ve geçmişteki belediye başkanları rahmetli Kadir Topbaş, sayın Ali Müfit Gürtuna ve sayın Recep Tayyip Erdoğan dahil geçmiş tüm belediye başkanlığı yapmış olan şahıslar başkan olduğu dönemlerde benim gibi ne ihalelere katılır, ne de ihalelere imza atar ne de sonuçlarını takip etmeye vakti vardır” şeklinde yanıt verdi.
'BURADA BULUNMAMIN SEBEBİ SİYASİ MÜDAHALEDİR'
Gözaltına alınan kişilerin fotoğrafı gösterilerek tanıyıp tanımadığı sorulan İmamoğlu, soruların içeriğini anladığını söyleyerek, "Aslında burada bulunmamın yegane sebebi hakkımda başlatılan bir siyasi müdahale ve mücadele modelidir" şeklinde konuştu.
Mücadelenin yıllardır devam ettiğini söyleyen İmamoğlu, “Halkın iradesine saygı duymayan iktidar mensuplarının tarafıma yürütmüş olduğu müdahalelerin bir biçimiyle de şu an itibariyle karşı karşıyayım. 16 milyon İstanbullunun, İstanbul tarihindeki en yüksek üç oy oranına sahip bir biçimde seçim kazanmış birisine bu soruların sorulmasını halkın iradesine dönük sürecin bir parçası olarak görüyorum. Bu sebeple bu açıklamayı yapıyorum. Devamında soracağınız sorularla ilgili olarak esas itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığında ayrıntılı yanıt vereceğim olmakla birlikte gerekli gördüklerime de yanıt vereceğim” dedi.
'BU SORUYU MUHATAP ALMIYORUM'
Soruşturma kapsamındaki gizli tanık ifadeleri de sorulan İmamoğlu, "Bu soruyu muhatap almıyorum" diye cevap verdi.
İmamoğlu ayrıca MASAK raporu ile ilgili sorulara da, "Raporu görmediğim için sorunuzu anlayamıyorum" şeklinde yanıt verdi.
'YASAL TÜM HAKLARIMI HAYATIM BOYUNCA ARAYACAĞIM'
İmamoğlu "İfadenize ekleyeceğiniz başka bir husus var mı?" sorusuna da şu şekilde yanıt verdi:
"Gözaltına alındığım saatlerden, ifadeyi verdiğim şu ana kadar hissettiklerimden ifade anında sorulan sorulardan sonra kendimi; milletimiz, şehrimiz ve ülkemiz adına çok daha kötü hissettiğimi ifade etmek isterim.
*Türkiye'nin ulusal ve uluslararası birçok çözüme muhtaç konusu varken yukarıda sorulan sorular göstermiştir ki kumpas, uydurma, yalan ve komplo teorilerinden oluşan mesnetsiz suç isnatları ile gözaltına alındığım an itibariyle Türkiye'nin ve bütün dünyanın gündemine düşmüş olmak, ülkemizin itibarının ciddi zarar görmesi, demokrasi ve adaletin zedelendiğinin yaşanması çok üzücüdür.
*Bilgi edindiğim kadarıyla ekonomiye yüksek etkisi, insanlarımızın umutsuzluğunun büyümesi ve özellikle gençlerin feryatla yapılan kötü muameleye tepkisiyle sonuçlanmıştır. Milletimize ve ülkemize ödetilen bu bedelin karşılığını bu kötü niyetli suçlamaları hazırlayanlar asla ödeyemeyecekler.
*Ben şahsen sadece kendi savunmamı yapmayacağım aynı zamanda bu hazırlığı yapan, bu suç isnatını bana yükleyen ve 16 milyon İstanbullunun gözaltına alınmış bir Belediye Başkanı dönemini yaşatan bu insanlarla ilgili yasal tüm haklarımı hayatım boyunca arayacağımı yargılanmaları için elimden geleni yapacağımı milletimin huzurunda söz veriyorum.
*Benim hayat idealim tam da bu uygulamaların karşısında milletimizin adil bir ortamda yaşamını sürdürmesi mücadelesidir. Bu mücadele şu an itibariyle milyon kat artmıştır. Yapacak çok işimiz var. Önce adalet, sonra demokrasi ve bu kavramlarla güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti sürecinin Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına kazandırmak olacaktır.
*Kimsenin hakkının yenmediği hukuk sisteminin en üst seviyede adil olduğu, gençlerin umutlu olduğu, liyatkatli bir yönetişim modelinin kamuda var olduğu bir gelecek için koşullar ne olursa olsun çalışmaya devam edeceğim. Bütün bunların olabilmesi için de bana düşen; yaşatılan ve yaşanan yargı tacizi dahil yürütülen tüm soruşturma süreçlerinde görüldüğü üzere, yargının ne yazık ki siyasi menfaatler için kullanıldığı ortama tümüyle son vererek; yeni bir demokratik ve adil bir sistemin ülkemizde var edilme mücadelesidir."
Gündem, 21 Mart 2025 17:45
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’lilerden anlamlı bayramlaşma!
İzmitli kadınlar Adana ve Antep’te eğlenceye doyacak!
Belediye personeli cenazeye giderken kaza kurbanı oldu
Halkın yüzde 74'ü adalet ve yargı sistemi kötüye gidiyor dedi
Değirmendere sahilinde estetik görünüm
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
