Hukuksuz bir şekilde diploması iptal edilmişti, gözaltına da alındı
Gündem, 19 Mart 2025 10:05BB Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı. Polis ekipleri İmamoğlu'nun konutunda arama yapıyor. 100'ü aşkın iş insanı ve gazeteci için gözaltı için de gözaltı kararı alındı. İstanbul'da bazı metro istasyonları kapatıldı, polislerin izinlerinin kaldırıldığı belirtiliyor.
Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "Kent Uzlaşısı" kapsamımda terör ve yolsuzluk iddiasıyla iki soruşturma başlatıldı ve gözaltına alındı. Gözaltına alınan İmamoğlu emniyete götürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İmamoğlu için 'suç örgütü lideri' ifadesini kullandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de İstanbul'a doğru yola çıktı ve "Teslim olmayacağız" açıklamasını yaptı.
SÖZCÜ muhabiri Muratcan Altuntoprak, İmamoğlu hakkında açılan ikinci soruşturmanın terör kapsamında olduğunu hatırlatarak "İBB'ye kayyum atanmasının önü açıldı" bilgisini paylaştı.
İmamoğlu'nun danışmanı Ongun sosyal medya hesabından "Gözaltına alınıyorum" dedi, İmamoğlu'nun evinde ise arama yapıldı kapısında 20'ye yakın polis aracı bekletildi. Gözaltına alınan İmamoğlu Vatan Emniyet'e götürüldü.
İstanbul'da çok sayıda metro istasyonu kapatıldı. İnternet erişimi yavaşlatıldı, sosyal medyaya erişilemiyor. Vatan caddesi tamamen kapatıldı.
İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA
İmamoğlu, evinden paylaştığı videosunda, "Milletimizin iradesini gasp etmeye çalışan bir avuç akıl benim sevgili polislerimi kötülüğe alet ederek, 16 milyonun İstanbullunun konutunun kapısına yüzlerce polis yığmıştır. Büyük bir zorbalıkla karşı karşıyayız ama yılmayacağımı bilmenizi istiyorum." dedi.
"KENDİMİ MİLLETİME EMANET EDİYORUM"
İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:
Hepinizi çok seviyorum, ben kendimi milletime emanet ediyorum. Dimdik ayakta olacağımı herkes bilsin. O kişiye ve onun bütün bu süreci aparat gibi kullanan aklıyla mücadeleye devam edeceğim.
POLİSLER İMAMOĞLU'NUN EVİNDE
Polis ekiplerinin İmamoğlu'nun evinin önünde barikat kurulduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Milletvekillerine dahi izin vermiyorlar, sadece avukatına izin verdiler. Açık bir hukuksuzluk" açıklamasını yaptı.
İMAMOĞLU'NA TERÖR SORUŞTURMASI DA BAŞLATILDI
SÖZCÜ muhabiri Muratcan Altuntoprak, "İmamoğlu hakkında Kent Uzlaşısı kapsamında iddiasıyla terör soruşturması açıldı. İBB'ye kayyum atanmasının önü açıldı" dedi
100 İSİMDEN 79'U GÖZALTINDA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında aralarında gazeteci, iş insanı ve siyasetçilerin olduğu 100 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. 100 kişiden 79'u gözaltına alındı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Suç örgütü lideri şüpheli Ekrem İmamoğlu ile örgüt yöneticisi konumunda bulunan şüpheliler Murat Ongun, Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız ve bu şahıslarla bağlantılı 95 şüpheli olmak üzere toplamda 100 şüpheli hakkında suç örgütü yöneticisi olmak, suç örgütüne üye olmak, irtfikap, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme, ihaleye fesat karıştırmak suçlarından 19/03/2025 tarihi 06.15 itibarıyla eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri icrası amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat verilmiştir"
ÖZGÜR ÖZEL: TESLİM OLMAYACAĞIZ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Milletin yerine karar vermek, halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmak darbedir. Şu anda bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesine engel olmak üzere bir güç devrededir. Bir sonraki cumhurbaşkanımıza darbe girişimi ile karşı karşıyayız... Milletimiz devletini sever ama birileri tarafından devlet milletin karşısına dikilirse millet buna izin vermez. Esas güç millettir ve en sonunda millet kazanır... Yine öyle olacak. Teslim olmayacağız. En sonunda yine milletin dediği olacak ve Türkiye kazanacak." dedi.
"BU DARBEYİ PÜKSÜRTTÜK PÜSKÜRTTÜK YOKSA SANDIK YOK"
Yaşananları ‘darbe girişimi’ olarak niteleyen Özel, “23 Mart günü başıma ne gelirse gelsin, nerede olursam olayım, hayatta da olsam mezarda da olsam, bütün üyelerimizi oy vermeye çağırıyorum. Vasiyetimdir. Bu darbeyi püskürttük püskürttük, püskürtmedik bir daha sandık yok” dedi.
SÖZCÜ TV'ye konuşan Özgür Özel, "Atatürk'ün en büyük eseri demokrasi ve sandıktır. Krallık da ilan edilebilirdi ama Atatürk millete sandık verdi. 15 Temmuz akşamı bugünkü iktidara darbe yapılırken kapalı Meclis'i açtırmış, iktidara demokrasiye sahip çıkma günü demiş bir partinin genel başkanıyım ben. Adayımıza karşı, iktidar değişimini önleyen darbe girişimiyle karşı karşıyayız. Buna sessiz kalanlara da sandıkta gereken cevap verilecektir." ifadelerini kullandı.
İBB: SAYIN BAŞKANIMIZ VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZIN GÖREVLERİNE DÖNECEĞİNE OLAN İNANCIMIZ TAM
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden operasyonlara ilişkin olarak, "Değerli İstanbullular, Bugün, ülkemiz ve milletimiz adına son derece üzücü bir sürece tanıklık etmekteyiz. Hukukun üstünlüğü ve demokratik iradeye olan inancımız doğrultusunda, yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Adaletin en kısa sürede yeniden tesis edileceğine ve başta Sayın Başkanımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımızın görevlerine döneceğine olan inancımız tamdır. Bu süreçte, bizlere düşen en önemli sorumluluk, 16 milyon İstanbulluya bugüne kadar olduğu gibi kesintisiz ve kaliteli hizmet sunmaya devam etmektir. Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte görevimizin başında olacak, şehrimize olan sorumluluğumuzu aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Her şeyin en kısa sürede daha güzel olacağına olan inancımızla, saygılarımızı sunarız." açıklaması yapıldı.
Gündem, 19 Mart 2025 10:05
Yorumlar (0)
KSO’dan Fransa ile iş vizeleri ve ticareti kolaylaştıracak çifte protokol
Bağırsak sağlığı için önemli uyarılar!
Sedat Peker ile ilgili MHP'den al haberi!
Fon vurgununda mal varlığı kararı
Vali Aktaş o köydeki mevlit ve çocuk şenliği programına katıldı
CHP’liler Kandıra’da fındık üreticilerine bir dokundu bin ah işitti
Türk Hava Yolları yeniden Minsk’te! ASKON Kocaeli detayı
Başiskele Kavşağı’nda 80 tonluk tabliye tek hamlede yerine konuldu
Büyükşehir personeli Aktin vefat etti
Kocaeli Valiliği bir kez daha uyardı!
Bu korkunç soygun araştırılmalı
Siyasette bir ilk! Delege değil üye var
Elektrik tüketiminde şaşırtmayan sonuç!
Kaya ve eşinden bu milletin parasının hesabı sorulacak mı?
AKP'li eski vekilden muhalefete bir garip çağrı!
Her türlü yolsuzluk, istismar ve usulsüzlükle mücadele tavizsiz verilecektir
Tutuklanmak bu kadar basit!
Kocaeli’nde Uluslararası Kitap Fuarı için heyecan dorukta
Sözler Hz. Ömer uygulama Turist Ömer
KOTO’da KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısı
Fotoğrafın tarihine ışık tutan buluşma
Namaz çıkışı cemaate ikram
Erdoğan'dan affını istedi
Eski karısını gece yarısı sokak ortasında öldürdü
Gönül Bahçem Davet Evi, kapılarını en özel anlara açıyor
Dolar 60 TL olacak mı?
İzmit’ten uluslararası alana uzanan kadın dayanışması projelere dönüşecek
Meme kanseri taramasının yapılacağı mobil araç devrede
Eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya bu iddialara cevap verir mi?
Karamürselli esnaf intihar etti
MHP’den talimat geliyor, Türk Sağlık-Sen başkanları görevden alınıyor
İzmit’teki o mahalleye yeni sosyal yaşam alanı
Mehmet Sönmezoğlu veda etti
İSU’nun Çayırova’daki altyapı çalışmaları sürüyor
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne 12 yataklı yoğun bakım ünitesi
Polisler neden intihar ediyor?
Bu hafta da binlerce öğrenciye ücretsiz yiyecek dağıtıldı
Millet Bahçesi’nde Şehit Yakınları ve Gazi Evi açıldı
Vali Aktaş, Kocaeli’nin eski ve yeni Emniyet müdürlerini ağırladı
