Kocaeli’de çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum ve gübre desteği
Gündem, 12 Mart 2025 04:03Büyükşehir, çiftçilere yüzde 50 hibeli ilkbahar dönemi yem bitkisi tohumu ve gübre desteği sağlayacak.
Büyükşehir’in tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği “2025 Yılı İlkbahar Yem Bitkisi Tohumu ve Gübre Destek Projesi” kapsamında çiftçilere tohum ve gübre desteğinde bulunulacak. Yüzde 50 hibeli destek doğrultusunda üreticilerden talepler alınmaya başlandı.
56 BİN DEKAR MISIR TARLASI DESTEKLENECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için mazot, gübre, tohum, meyve fidanı, doğal salma yumurta tavukçuluğu ve modern sera desteği başta olmak üzere hayata geçirdiği onlarca proje ile üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, il genelinde yürütülen yem bitkisi tohumu destekleme projesi ile yaklaşık 2 bin 500 çiftçiye yüzde 50 hibeli 750 ton “15-15-15” gübre ile 120 ton (8000 paket) dane mısır ve silajlık mısır tohumu desteği verecek. Böylelikle Kocaeli genelinde yaklaşık 56 bin dekar mısır tarlasının desteklenmesi hedefleniyor.
.gif)
BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR
Tohum ve gübre desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler, 2025 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ile belirlenen yerlere başvuruda bulunabilecek. Üreticilerin 1 paket mısır tohumu başvurusunda bulunabilmesi için en az 7 dekar alana sahip olmaları gerekiyor. Bir paket tohum talebinde bulunan çiftçilere 3 paket “15-15-15” gübre desteği sağlanacak. Gübre desteğinden sadece yem bitkisi tohumu alan üreticiler yararlanabilecek.
TALEPLER ALINMAYA BAŞLANDI
Destek kapsamında İzmit, Derince, Körfez, Başiskele, Kartepe ve Gölcük ilçelerindeki çiftçiler, müracaatlarını Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Hizmet Binasına 12 Mart (bugün) -21 Mart tarihleri arasında yapabilecek. Gebze, Dilovası, Darıca ve Çayırova ilçesindeki üreticiler ise taleplerini 20-21 Mart tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Gebze Hizmet Binasında gerçekleştirebilecek. Kandıra ilçesindeki çiftçiler ise Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binasında 12 Mart (bugün) - 21 Mart tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Karamürsel ilçesindeki üreticiler de müracaatlarını Karamürsel KO-MEK binasında 13 (yarın) - 14 Mart’ta yapabilecek.
Gündem, 12 Mart 2025 04:03
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
