Kocaeli’de çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum ve gübre desteği
Gündem, 12 Mart 2025 21:30Büyükşehir, çiftçilere yüzde 50 hibeli ilkbahar dönemi yem bitkisi tohumu ve gübre desteği sağlayacak.
Büyükşehir’in tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği “2025 Yılı İlkbahar Yem Bitkisi Tohumu ve Gübre Destek Projesi” kapsamında çiftçilere tohum ve gübre desteğinde bulunulacak. Yüzde 50 hibeli destek doğrultusunda üreticilerden talepler alınmaya başlandı.
56 BİN DEKAR MISIR TARLASI DESTEKLENECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için mazot, gübre, tohum, meyve fidanı, doğal salma yumurta tavukçuluğu ve modern sera desteği başta olmak üzere hayata geçirdiği onlarca proje ile üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, il genelinde yürütülen yem bitkisi tohumu destekleme projesi ile yaklaşık 2 bin 500 çiftçiye yüzde 50 hibeli 750 ton “15-15-15” gübre ile 120 ton (8000 paket) dane mısır ve silajlık mısır tohumu desteği verecek. Böylelikle Kocaeli genelinde yaklaşık 56 bin dekar mısır tarlasının desteklenmesi hedefleniyor.
.gif)
BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR
Tohum ve gübre desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler, 2025 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ile belirlenen yerlere başvuruda bulunabilecek. Üreticilerin 1 paket mısır tohumu başvurusunda bulunabilmesi için en az 7 dekar alana sahip olmaları gerekiyor. Bir paket tohum talebinde bulunan çiftçilere 3 paket “15-15-15” gübre desteği sağlanacak. Gübre desteğinden sadece yem bitkisi tohumu alan üreticiler yararlanabilecek.
TALEPLER ALINMAYA BAŞLANDI
Destek kapsamında İzmit, Derince, Körfez, Başiskele, Kartepe ve Gölcük ilçelerindeki çiftçiler, müracaatlarını Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Hizmet Binasına 12 Mart (bugün) -21 Mart tarihleri arasında yapabilecek. Gebze, Dilovası, Darıca ve Çayırova ilçesindeki üreticiler ise taleplerini 20-21 Mart tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Gebze Hizmet Binasında gerçekleştirebilecek. Kandıra ilçesindeki çiftçiler ise Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binasında 12 Mart (bugün) - 21 Mart tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Karamürsel ilçesindeki üreticiler de müracaatlarını Karamürsel KO-MEK binasında 13 (yarın) - 14 Mart’ta yapabilecek.
Gündem, 12 Mart 2025 21:30
Yorumlar (0)
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
