Büyükakın İstiklal Marşı’nın kabulünün 104.yılını kutladı
Gündem, 11 Mart 2025 19:45Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, yayınladığı mesajla İstiklal Marşı’nın kabulünün 104.yılını kutladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Kurtuluş destanımızın harf harf, mısra mısra yazıldığı o karanlık günlerde, bir milletin bağımsızlık haykırışının Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleminde hayat bulduğunu ifade eden Başkan Büyükakın “İstiklal Marşımız ‘-Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet’ diyenlerin sesidir, mazlumlara umut, zalimlere meydan okumadır” dedi.
Başkan Büyükakın, şöyle dedi: “Milletimizin hürriyet sevdasının, iman dolu göğsünde sönmeyen ateşin ve vatan uğruna adanmışlığının en gür sesi olan İstiklal Marşı’mız, tam 104 yıl önce bağımsızlık destanımıza mühür gibi vurulmuş ve ebediyete kadar yankılanacak bir ahde dönüşmüştür. O, milletimizin karakteri, ruhu ve vicdanıdır.
Mehmet Akif Ersoy, bu milletin istiklalini “Korkma!” diyerek haykıran, cesareti mısralara nakşeden mütefekkir bir şairdir. O, kalemiyle, kelamıyla ve sarsılmaz ahlakıyla milletinin hissiyatını, ızdırabını ve imanını en veciz şekilde ifade etmiştir. "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken, vatan toprağının bir daha esaret gölgesine düşmemesi için dua etmiş, bizlere de bu emanete sahip çıkma sorumluluğunu yüklemiştir.
Bugün bizlere düşen, Akif’in yüreğindeki o derin sevgiyi, fedakârlığı, ahlakı ve adanmışlığı yaşamak ve yaşatmaktır. Akif’in milletimiz için beslediği ruhu yaşatmak, “şüheda fışkıracak toprağı” çiğnetmemek, milletimizin istikbalini aynı imanla, aynı inançla korumak bizlerin görevidir. Milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılmak, genç nesillerimize de bu şuuru aktarmak en önemli vazifelerimizdendir.
Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 104. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin kahramanlarını, Mehmet Akif Ersoy’u ve bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.”
Gündem, 11 Mart 2025 19:45
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
Enflasyonda yükseliş trendi yeniden başlıyor!
