Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili dikkat çeken iddia!
Siyaset, 05 Mart 2025 12:16CHP'li Ali Mahir Başarır, Ekrem İmamoğlu'na yönelik diploma soruşturmasına tepki olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diploması hakkında dikkat çeken iddialarda bulundu.
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek seçimin tek adayı İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kıbrıs’taki üniversiteden İstanbul’daki üniversiteye geçişiyle ilgili iddialar ortaya atılmıştı. Nitekim İmamoğlu bugün de savcılığın aynı hususta açtığı soruşturmada ifade verdi.
TBMM'de basın toplantısı gerçekleştiren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da İmamoğlu'na yönelik diploma dahil açılan soruşturmalara tepki gösterdi.
Başarır, açılan soruşturmaları utanç verici bulurken, CHP'nin üç belediye başkanının da cezaevinde olmasına tepki gösterdi.
Erdoğan’ın diplomasına atıfta bulunan Başarır, "Olan bir diplomayı sorgulayacağınıza olmayan diplomayı sorgulayın” dedi.
Başarır, Erdoğan'ın lisans diploma defterinde yer alan imzalardan bahsederek, Erdoğan'dan önce ve sonra imza atmış iki kadının kızlık soyadlarını da kullandığını ifade etti.
“OLAN BİR DİPLOMAYI SORGULAYACAĞINIZA OLMAYAN DİPLOMAYI SORGULAYIN”
Başarır, Erdoğan'ın mezun olduğu dönemde kadınların kızlık soyadlarının olmadığını iddia etti.
“Olan bir diplomayı sorgulayacağınıza olmayan diplomayı sorgulayın” diyen Başarır, “Ekrem Bey diplomasını koyuyor. Girne Amerikan Üniversitesi'nde okumuş. Oradan İstanbul Üniversitesi'ne gelmiş. Derslerini başarıyla bitirmiş, yüksek lisans yapmış. Hepsi var. Yazışmalar var. O gün yatay geçişe izin verilen, okulunu bitiren, hayatına devam eden birçok öğrenci ve vatandaşımız var.
Ama bir kişinin diploması yok. Gören de yok. Var. Nerede? Nerede? Çünkü Cumhurbaşkanının diploması önemli” dedi.
“BAK BU KADAR SOMUT BİR DELİL VERİYORUM”
Anayasanın net bir sınır çizdiğini belirten Başarır, “Onun diploma örneğinde imza atan bir hoca o tarihte kızlık soy ismini kullanıyor. O tarihte Medeni Kanun'da böyle bir hüküm yok. Bak bu kadar somut bir delil veriyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın diploma örneğinin basına dağıtalım birer tanesini.
Bakalım. İki soy isim kullanıyor oradaki iki hanımefendi. Verildiği tarihte Medeni Kanunda kocanın soy ismini kullanma zorunluluğu var.
Nüfusta böyle bir şey yok. Ha bunu sorgulamayan savcı Ekrem Bey'in diplomasını sorguluyor. İl kongremizi sorguluyor. Büyük kurultayımızı sorguluyor. Kazıma'nı, Tarsus'u, Erdenli'yi, Alanya kongrelerini sorgula. Sorgula. Bir partinin iradesi delegeleri sorgulanır mı arkadaşlar?” dedi.
İşte Erdoğan'ın diploması:
.jpg)
Siyaset, 05 Mart 2025 12:16
Yorumlar (0)
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
