Untitled Document
Sondakika >> Reklam | Künye | İletişim | Sitene Ekle
 
Kullanıcı Adı Şifre
Yeni Üye
Anasayfa Yap Sık Kullanılanlar Ekle 28-09-2020
ANASAYFA
Gündem Siyaset Kadın Eğitim Spor Polis & Adliye Sağlık Yerin Kulağı Var Magazin İş Dünyası Medya Ekonomi
Ana Sayfa  > Gündem > Kandıra karpuzu ağızları tatlandırıyor
 
Kandıra karpuzu ağızları tatlandırıyor

Kabak tadı veren karpuzlardan sıkıldıysanız ağızları sulandıran lezzetin adresi olan Kandıra Karpuzu’nu denemelisiniz. ...

FaceBook ta paylaş
Ekleme Tarihi : 07-08-2020 - 11:03

 

Tatlı lezzeti ve sulu içiyle ağızların suyunu akıtan karpuz, sofraları süslüyor. Yaz aylarının vazgeçilmez gıdası olan karpuz için ‘Meyve mi Sebze mi?’ tartışması yapılmaya devam ededursun tüketiciler bu eşsiz lezzetin tadını çıkarmaya devam ediyor. İlkbaharın sonları itibariyle ülkemizde satışı başlayan karpuz çeşitli adlarla anılıyor. Bununla birlikte bazı bölgelerde yapılan ‘Kabak Aşısı’ karpuzun tadını kaçırıyor. Oysa Kandıra Karpuzu enfes tadıyla tüm karpuz çeşitlerinden ayrılıyor.
 
 
UNUTULAN LEZZETLER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin unutulmaya yüz tutan lezzetleri gün yüzüne çıkarmak için yaptığı çalışmalarını sürdürüyor.  Kocaeli’nin önemli tatlarından biri de hiç şüphesiz Kandıra Karpuzu. Daha fazla verim almak ve daha erken hasat ederek yüksek gelir kazanmak hedefiyle üretilen aşılı karpuzun aksine Kandıra Karpuzu, Büyükşehir’e bağlı ziraat mühendislerinin kontrolünde doğal olarak yetiştiriliyor. 
 
TADANLAR VAZGEÇEMİYOR
 
Tadanların bir daha vazgeçemediği Kandıra Karpuzu çekirdekten ya da fide olarak yetiştiriliyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce verilen ziraat mühendisi desteği ile üretimin tüm aşamaları kontrol ediliyor. Verilen ücretsiz danışmanlık hizmetiyle doğal yollarla yetiştirilen tarım ürünlerinin verimi artarken üretici daha fazla kazanıyor. Üretici ise doğal yollarla yetişen lezzetli Kandıra Karpuzu’nu tatmanın keyfini yaşıyor.
 
“TÜRKİYE’DE BİR NUMARA”
 
Kandıra’ya bağlı Esentepe Köyü’nde 10 dönüm alanda kavun ve karpuz üretimi yapan Ahmet Tunç, Kandıra Karpuzu’nun Türkiye’de bir numara olduğunu söyledi. Kandıra Karpuzu’nun tatlı olduğunu vurgulayan Tunç, “10 dönümde 40 ton ürün almayı hedefliyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden arkadaşlarımız gelerek kontroller yapıyorlar. Büyükşehir’den mısır, arpa, buğday ve fide desteği aldık. Verilen hizmetten son derece memnuniyet duruyoruz” ifadelerini kullandı.


 
Etiketler :
Kandıra - karpuzu - ağızları - tatlandırıyor -
07-08-2020
Gündem
0 Yorum
Haberi Yazdır
 
Untitled Document

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

FACEBOOK'TA TAKİP ET
 
 
KÖŞE YAZILARI
 
Mehmet ERYÜREK
Ben adamı sevmiyorum!
 
EN ÇOK OKUNANLAR
   
EN ÇOK YORUMLANANLAR
   
ANKET
 
 
HAVA DURUMU
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
Tasarım ve Yazılım
Taha Medya
Gündem   Siyaset   Kadın   Eğitim   Spor   Polis & Adliye   Sağlık   Yerin Kulağı Var   Magazin   İş Dünyası   Medya   Ekonomi