BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Euler Hermes Türkiye Kocaelili ihracatçılarla buluştu

Dünyanın lider alacak sigortası şirketi Euler Hermes, Kocaeli Sanayi Odası işbirliği ile oda üyesi ihracatçı firmalara yönelik Alacak Sigortası Bilgilendirme toplantısı düzenledi.  

06 Mayıs 2019 12:33
Euler Hermes Türkiye Kocaelili ihracatçılarla buluştu

Küresel gelişmelerin yanı sıra dengelenme süreci içerisine giren Türkiye ekonomisinin değerlendirildiği toplantıda firmalarla güvenli ticarete yönelik ipuçları paylaşıldı. İhracatlar için doğru riski almak adına doğru zaman

Euler Hermes Satış, Pazarlama ve Ticari Tahsisten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gürcan Köseoğlu, küresel ticarette alacak sigortasının oynadığı kritik rolün altını çizerken şu değerlendirmede bulundu:


“Türkiye’nin en iyi alacak sigortası şirketi Euler Hermes olarak müşterilerimize hem yurt içine hem ihracat pazarlarında güvenli bir biçimde ticaret yapabilmeleri konusunda destek oluyoruz. Alacağı güvence altına alan alacak sigortası ile riski öngörerek önlemeye olanak tanırken riskin gerçekleşmesi durumunda oluşabilecek kayıpları tazmin ederek firmalarımızın güvenli bir şekilde ticari faaliyetlerini sürdürmelerine olanak tanıyoruz. 

Euler Hermes’in, dünyanın dört bir yanında bulunan yurtdışı ofisleri aracılığı ile alıcı hangi ülkede olursa olsun müşterilerimizin hukuki ve bürokratik süreçlerini yürütüyor, müşterilerimizi hiçbir koşulda yalnız bırakmıyoruz. Türkiye 2019 yılında ihracatını daha da artırmak için hamleler yapıyor, firmalarımız yeni pazarlarda yeni müşterilere ulaşmayı amaçlıyor. Bu süreçte ihracatçılarımız için doğru riski almaları adına doğru bir zaman olarak değerlendirdiğimiz 2019 yılında, politik riskler de dahil olmak firmalarımızın uluslar arası ticareti çok daha güvenli bir şekilde sürdürmelerine olanak tanımayı sürdüreceğiz.”
 
Kocaeli’nin 2019 Mart ayı verilerine göre gerçekleştirdiği 1.3 milyar dolarlık ihracat hacmi ile ihracatta en büyük 2.şehir olduğunun altını çizen Köseoğlu,  “Euler Hermes olarak biz de bölgede çok aktif bir şekilde yer alıyoruz. Kocaeli’nde yaklaşık 600 alıcı şirket üzerinde toplam 2.1 milyar TL’lik teminat taşıyoruz. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan şehirde daha fazla ihracatçımıza dokunarak, onları şirketlerin ‘Hayat Sigortası’ olarak da tanımladığımız alacak sigortası ürün tanıştırmaya devam edeceğiz.

Pazara sunduğumuz diğer stratejik ürünümüz olan kefalet sigortası ile de bankaların sunduğu teminat mektubunun kapsamının ötesine geçerek firmalara, ilave yeni kapasite yaratıyoruz. S&P tarafından teyit edilen ‘AA’ kredi notumuz ile yurt dışı projeler ya da yurt dışındaki lehtarlara teminat mektubu verilmesi gerektiren işlemlerde güçlü bir garantör olarak kabul ediliyoruz.” Şeklinde konuştu.
 
Euler Hermes Kocaeli yetkili acentesi Ertuğral Sigorta A.Ş Yetkilisi Genel Müdürü Nazmi Ertuğral ise “Bölgede, Euler Hermes’in sunduğu komple hizmetler hakkında farkındalığı artıracak çalışmalar gerçekleştirmeye odaklanıyoruz. Bu doğrultuda bizlere destek olan Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu başta olmak üzere oda üyesi firmalarımıza Euler Hermes adına gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
 
Bu değerlendirmeler aşağıdaki feragatnameye tabidir. 

Geleceğe Dair İfadelerle İlgili Temkin Notu:

Burada yer alan ifadelerin bazıları gelecekle ilgili beklentiler ve yönetimin mevcut görüş ve varsayımlarına dayalı ileriye dönük ifadeler olabilir.  Bu ifadeler bilinen ve bilinmeyen riskler içerdiğinden bu durum, gerçek sonuçların, performansın veya olayların, bu ifadelerde belirtilen veya ima edilenden farklı olmasına yol açabilir. 

Metin içeriği gereği ileriye yönelik ifadelerin yanı sıra, “olabilir”, “olacaktır”, “olmalıdır”, “beklenmektedir”, “planlanmaktadır”, “amaçlanmaktadır”, “beklemektedir”, “inanmaktadır”, “tahmin etmektedir”, “öngörmektedir” veya “devam etmektedir” gibi kelimeler ileriye yönelik ifadelere örnek teşkil etmektedir. Gerçek sonuçların, performansın veya olayların, bu ifadelerde belirtilenden farklı olmasına yol açan sebepler, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla şöyle sıralanabilir:

(i) genel ekonomik koşullar özellikle de Allianz SE’nin temel iş kolundaki ve ana pazarlarındaki ekonomik koşullar, (ii) gelişmekte olan piyasalar da dahil olmak üzere finans piyasalarının performansı, (iii) sigortalı zarar olaylarının ciddiyeti ve sıklığı, (iv) hastalık ve ölüm oranları ve trendleri, (v) kalıcılık seviyeleri, (vi) kredi temerrütlerinin boyutu (vii) faiz oranları, (viii) Euro-Dolar paritesi de dahil olmak üzere döviz kurları, (ix) değişen rekabet düzeyleri, (x) para yığılması ve Avrupa Para Birliği de dahil olmak üzere kanun ve yönetmeliklerdeki değişiklikler,

(xi) Merkez Bankalarının ve/veya yabancı hükümetlerin politikalarındaki değişiklikler, (xii) şirket alımlarının etkileri ve ilgili birleşme konuları, (xiii) yeniden yapılanma önlemleri ve (xiv) genel rekabet faktörleri (her durum için yerel, bölgesel, ulusal ve/veya global bazda).  Bu faktörlerin çoğunun terörist faaliyetlerin sonucunda meydana gelmesi veya kuvvetlenmesi daha muhtemeldir.

Burada bahsi geçen konular zaman zaman Allianz SE’nin ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonuna sunduğu dosyalarda açıklanan riskleri ve belirsizlikleri de içerebilir. Grup, burada yer alan geleceğe dair bilgilerin güncellenmesi konusunda hiçbir yükümlülük üstlenmemektedir

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.